Конституційний суд не виніс рішення щодо тлумачення норми про землю – медіа

Понеділок, 2 листопада 2020, 18:00
 

Велика палата Конституційного суду 2 листопада не винесла рішення за поданням щодо тлумачення норм Конституції про землю як основне національне багатство.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

"У понеділок рішення за цим поданням не прийнято", - сказав співрозмовник агентства, додавши, що розгляд продовжиться на наступному засіданні, дата якого поки не відома.

Нагадуємо:

Реклама:

Конституційний суд 2 листопада розглядав питання про офіційне тлумачення норм Конституції, що стосуються права власності на землю.

Автор конституційного подання пояснює необхідність тлумачення поняття "земля" як об'єкта правовласності українського народу тим, що в Основному законі вказується два різних права власності на землю: як природний об'єкт - право власності українського народу, і як об'єкт цивільних прав, власності громадян і юридичних осіб.

Раніше суддя Ігор Сліденко пояснив, що в Велика палата КС продовжує розгляд конституційного подання, суть якого зводиться виключно до тлумачення положень Основного закону - землі як основного національного багатства.

Раніше в КСУ подали два подання щодо землі, які стосуються скасування закону про ринок землі.

Передбачається, що рішення щодо нинішнього земельного питання дасть "зелене світло" скасуванню запуску ринку землі сільськогосподарського призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!