Палиця підтвердив, що група "Приват" управляє "Укрнафтою" з 2003 року

Вівторок, 8 вересня 2020, 12:17
 

Нардеп і соратник олігарха Ігоря Коломойського Ігор Палиця підтвердив, що група "Приват" управляє "Укрнафтою" з 2003 року (Палиця був головою правління компанії у 2003-2007 роках).

Про це він сказав в інтерв'ю УП.

"В 2003 році була зустріч, по-моєму Вишиванюк (ексголова Івано-Франківської ОДА Микола Вишиванюк - ред.) організував між Коломойським і Кучмою, і було запропоновано, щоб приватні акціонери показали, як вони можуть керувати підприємством. Тому що "Укрнафта" в той момент була майже банкрут. І мені було запропоновано, щоб я очолив "Укрнафту", - розповів Палиця.

На питання, чи запропонував йому очолити "Укрнафту" Ігор Коломойський, нардеп відповів:

Реклама:

"Так, звичайно. Після цього я поїхав на зустріч з Кучмою, мав аудієнцію, він запитав, як я збираюся працювати, попередив, що я маю працювати на всіх акціонерів, і на державних в першу чергу і на розвиток компанії.

Я йому дав слово, і після цього було прийнято рішення, що наглядова рада призначить мене виконувачем обов'язків, а потім уже збори акціонерів, по-моєму, через 3 чи 4 місяці обрали мене головою правління".

Читайте детальніше в інтерв'ю: Ігор Палиця: Коломойський не женеться за грошима так, як Порошенко

Читайте також: Палиця Коломойського: родинний бізнес депутата й олігарха

Нагадаємо:

"Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти".  Групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами "Приватбанку", серед яких зокрема Ігор Коломойський - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: