Новини 7 серпня: Коломойський і Мін'юст США, "Мотор Січ" і Ярославський, резерви

П'ятниця, 7 серпня 2020, 20:00
 

Про Коломойського і Мін’юст США. У четвер міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

Про "Мотор Січ" і Ярославського. Президент групи DCH Олександр Ярославський заявив, що прокуратура наклала додатковий арешт на акції "Мотор Січ" після того, як китайські інвестори разом із DCH оголосили про спільну заявку в АМКУ про купівлю акцій, та поскаржився на тиск.

Уряд виступає за те, щоб стратегічні українські підприємства залишалися в Україні, розуміє важливість залучення інвесторів до "Мотор Січ", але йому "абсолютно не потрібні жодні посередники в пошуку інвесторів".

Про резерви. Станом на 1 серпня міжнародні резерви України становили 28,8 мільярда доларів (в еквіваленті), у липні вони збільшилися на 300 мільйонів доларів  (1,0%).

Реклама:

Про НБУ. Рада Національного банку під час засідання 7 серпня 2020 року призначила заступником голови НБУ Олексія Шабана, який працював директором департаменту платіжних систем.

Про таксі. Мінінфраструктури підготувало законопроєкт, який регулюватиме роботу таксистів - він, зокрема, передбачає можливість ведення діяльності у сфері перевезень пасажирів на замовлення на основі патенту.

Ви хочете дізнатися більше?

Від роботів до 5G: як технології змінюють енергетику

Дрони, котеджні мікромережі, "розумні" лічильники, електромобілі як пересувні батареї. Як змінюється глобальна енергетика і коли ці нововведення прийдуть в Україну.

"Мінімалка" по 6,5 тисяч: як популізм ламає економічне відновлення

Уряд пропонує до липня 2021 року підвищити мінімальну зарплату на третину. Цю ініціативу слід переглянути – вона створює ризики для економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: