На Одещині розпиляли 4 мільйони на будівництві доріг – СБУ

П'ятниця, 24 квітня 2020, 20:15

Служба безпеки України викрила схему заволодіння державними коштами, виділеними на проведення ремонту автомобільних доріг на Одещині.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: Оперативники спецслужби встановили, що виконавчий комітет Ренійської міської ради у минулому році уклав з афільованим приватним підприємством понад два десятки договорів на виконання капітального ремонту дорожнього покриття.

 

Підписання угод відбувалось без обов’язкового дотримання процедур державних закупівель, передбачених чинним законодавством.

Реклама:

Для реалізації протиправної схеми підрядники вносили до бухгалтерської і технічної документації неправдиві відомості про фактичний обсяг виконаних робіт і використані матеріали. За попередніми оцінками фахівців, оборудка завдала збитки державі на загальну суму майже 4 мільйони гривень.

СБУ повідомляє, що під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили документи, які підтверджують протиправну діяльність.

Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!