16 тисяч правок до "антиколомойського" закону голосуватимуть розділами

Понеділок, 13 квітня 2020, 09:50
 

Розгляд 16 тисяч поправок до так званого "антиколомойського" закону буде відбуватись за 119 статтею регламенту, що дозволяє голосувати поправки цілими розділами. 

Джерело: стаття УП "Зе без Бе. Нескінченна битва за "антиколомойський" закон"

Пряма мова члена профільного комітету: "Ми підемо по 119 статті регламенту. Це дозволить відсіювати правки цілим пачками. Ми так уже голосували скандальний закон про "майданчики Яценка", механізм такий є".

Деталі: Планується, що банківський комітет має узгодити текст розділів, куди увійде якась частина правок. Після цього Рада буде голосувати за тексти розділів, відкидаючи ті правки, які до цього відхилів комітет. 

Реклама:

Саме тоді можна очікувати, що закон буде прийнято в цілому при умові наявності голосів для цього. 

"Комітет має скласти порівняльну таблицю і пройтись по всіх 16 тисячах правок. Якщо чесно, то можна було б і на понеділок встигнути. Якби хтось ставив таку задачу. Поки ж орієнтуємось на другу половину тижня", – додав член банківського комітету.

Чому це важливо: Прийняття банківського законопроєкту – одна із умов Міжнародного валютного фонду для отримання Україною  грошового траншу. 

Що передувало: Противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали до нього рекордні понад 16000 правок.

За словами співрозмовника УП, ще одне позачергове засідання Верховної Ради може відбутися у середу, 15 квітня. Раніше було анонсовано засідання на 13 квітня

Передісторія:

30 березня Рада підтримала у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. 

Законопроєкт передбачає, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування чи повернення екс-власнику.

Проти законопроєкту голосувала "Батьківщина", а "ОПЗЖ" – утрималась.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: