Нефьодов: захисні маски направили до Іспанії до заборони експорту медичних товарів

Субота, 21 березня 2020, 17:00
 

Глава Митної служби Максим Нефьодов повідомив, що українські маски відправили до Іспанії ще до заборони Кабінету міністрів на їхній експорт.

Про це він написав у Facebook.

"Експорт цих масок відбувся ще 2-го та 6-го березня і є легальним постачання товару. Респіратори перетнули український кордон 3-го та 7-го березня відповідно, вилетівши рейсами на Стамбул. Постанова уряду №214, яка забороняє експорт медичних товарів та лікарських засобів, зокрема респіраторів, була прийнята 11 березня 2020 року та набрала чинності після опублікування", - йдеться у повідомленні.

Він додав, що після запровадження заборони митники, прикордонники та правоохоронці зупинили вивезення вже більш ніж 260 тис масок та респіраторів за кордон.

Реклама:

Нагадуємо:

Від 11 березня в Україні діє заборона на вивезення такого вантажу в межах заходів щодо запобігання поширенню на території країни коронавірусу.

Як повідомляли ЗМІ, іспанський телеканал RTVE показав розвантаження респіраторів українського виробництва в Іспанії в сюжеті про брак захисних матеріалів під час спалаху коронавірусу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: