Незалежні наглядові ради Ощадбанку та Укрексімбанку будуть сформовані до кінця року — Мінфін

Вівторок, 5 листопада 2019, 11:17

Міністерка фінансів Оксана Маркарова заявила, що незалежні наглядові ради Ощадбанку та Укрексімбанку будуть сформовані до кінця 2019 року.

Про це вона сказала в інтерв’ю Економічній правді.

"Ми припинили повноваження членів, які не були погоджені Нацбанком, і найближчим часом перезапустимо цей відбір. Ми попросили HR-компанії обдзвонити й актуалізувати всіх кандидатів. Це дозволить зрозуміти, чи залишається бажання у решти претендентів з short list у такій ситуації брати участь в конкурсі. Я дуже сподіваюся, що хороші кандидати зголосяться і будуть готові далі реформувати цю систему", - заявила Маркарова.

За її словами, незалежні наглядові ради Ощадбанку та Укрексімбанку будуть сформовані до кінця 2019 року. 

Реклама:

"Узагалі Міністерство фінансів хотіло би провести всі етапи відбору буквально за місяць. Це більш важливо для Ощадбанку, тому що там зараз нема кворуму. В Укрексімбанку потрібно замінити двох членів, але наглядова рада продовжує діяти. Вона недокомплектована, але кворум є. Наглядову раду Ощадбанку потрібно обрати у найкоротші терміни, бо в кінці року виникає багато питань, які повинна вирішувати наглядова рада, у тому числі затвердження звіту банку", - повідомила Маркарова.

Міністерка прокоментувала конфлікт між НБУ та менеджментом Ощадбанку.

"Кандидатів до наглядових рад Ощадбанку й Укрексімбанку обирали найкращі HR-компанії. Вони перевіряли кандидатів на предмет конфліктів інтересів, інших критеріїв та обрали найкращих з нашого short list. НБУ не погодив п'ять кандидатів до наглядової ради Ощадбанку і двох — Укрексімбанку", - розповіла Маркарова.

"У нас може бути своя точка зору щодо деяких з цих кандидатів, але у Національного банку є свої повноваження. На жаль, коли Нацбанк не погоджує, у нас нема можливості продовжувати дискусію. Ми можемо лише перезапустити процес відбору і відібрати нових кандидатів. Саме це ми й зробили", - заявила міністерка фінансів.

Детальніше читайте за посиланням: Оксана Маркарова: 5-7% зростання ВВП — амбітна мета, але досяжна

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: