Метро на Троєщину: Оголошено тендер на проектні роботи

Середа, 14 листопада 2018, 16:30
 
фото олега тоцького

КП "Київський метрополітен" оголосило тендер техніко-економічне обгрунтування будівництва Подільсько-Вигурівської лінії у напрямку житлового масиву Троєщина.

Про це йдеться на сайті публічних держзакупівель Prozorro.

"Будівництво Подільсько-Вигурівської лінії Київського метрополітену від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина з двома електродепо (проектні роботи. Стадія "ТЕО")", - йдеться в оголошенні.

Очікувана вартість проектних робіт становить 148,5 мільйона гривень. Проектні роботи мають завершитися до кінця 2019 року.

Реклама:

Початок аукціону заплановано на 30 листопада.

Раніше повідомлялося, що китайська China Railway International Group підтвердила завершення попереднього техніко-економічного обгрунтування проекту будівництва четвертої гілки метро у Києві.

Вартість будівництва оцінюють у 2 млрд доларів, при цьому 85% від прогнозованої вартості проекту пропонується забезпечити за рахунок кредиту від китайських фінансових установ.

За проектом будівництва нової лінії метрополітену її протяжність буде майже 30 км з 13-ма станціями. Також буде побудована пересадочна лінія протяжністю 1 км між кільцевою електричкою та новою четвертою лінією.

Для її експлуатації має бути споруджено два електродепо – основне "Троєщина" і друге – "Гатне". Передбачається, що будівництво триватиме 5 років. Розпочати його зможуть після добудови Подільсько-Воскресенського мосту.

Рекомендуємо почитати: Голова метрополітену: Той, хто говорить, що тариф у Києві 8 гривень - обманщик

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: