Власник "Карпатигаз" спростовує причетність Фірташа до компанії

Вівторок, 9 жовтня 2018, 19:28

Шведська компанія Misen Enterprises AB, яка володіє "Карпатигаз", заявила про те, що Дмитро Фірташ не має стосунку до "Карпатигаз".

Про це говориться у листі, який компанія надіслала "Економічній правді".

Приводом для звернення стала публікація інтерв'ю з главою "Укргазвидобування" Олегом Прохоренком в якому зазначалося, що компанія "Карпатигаз" належить олігарху Дмитру Фірташу.

"Дмитро Фірташ не входить напряму чи опосередковано до складу кінцевих бенефіціарних власників компанії", - наголошується у листі.

Реклама:

Misen Enterprises AB, яка є дочірньою компанією Misen Energy AB, подала відомості про власників до Шведського офісу реєстрації компаній згідно з законодавством, зокрема з прийнятим у 2017 році законом про реєстрацію компаній, який було введено для боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, зазначається у листі.

Компанія також заявляє, що Стокгольмський арбітраж не встановив жодних правопорушень, вчинених колишніми чи чинними власниками "Карпатигаз", а також "повністю, одностайно та однозначно" відхилив претензії з боку "Укргазвидобування".

Нижче - повна версія вказаного листа

Як відомо, компанією "Карпатигаз" на 100% володіє Misen Enterprises AB, її половиною акцій в свою чергу розпоряджається шведська Misen Energy AB.

Нагадаємо, у липні "Укргазвидобування" розірвало в Стокгольмському арбітражі договір про спільну діяльність з "Карпатигаз".

В "Укргазвидобуванні" розраховують, що до кінця 2018 року арбітраж прийме рішення щодо розміру компенсації колишньому партнеру.

Читайте також повну версію інтерв'ю: Глава "Укргазвидобування": Ціна на газ повинна бути ринковою. Кінець

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: