Трамп відкриває новий фронт торгівельного протистояння з Китаєм

Четвер, 18 жовтня 2018, 13:58
 

Президент Дональд Трамп планує вийти зі 144-річного поштового договору, що дозволяє китайським компаніям перевозити морем невеликі пакунки до Сполучених Штатів за істотно нижчими цінами.

Про це повідомляє агентство Karyzhsky Communication з посиланням на The New York Times.

На погляд Трампа, такий стан речей підриває діяльність американских конкурентів та наповнює національний ринок дешевими споживчими товарами.

Білий дім анонсував вихід з домовленостей, як частину узгодженого плану Трампа протидії домінування Китаю та покарання країни за "несправедливі умови торгівлі".

Реклама:

Всесвітній поштовий союз, заснований 1874 року, встановив податки на доставку кореспонденції та маленьких посилок до інших країн. З 1969 року для країн, що розвиваються, таких як Китай, були встановленні нижчі податки, ніж для багатих країн Європи та Північної Америки.

Користуючись нижчими відсотковими ставками, деякі китайські веб-сайти пропонують повністю безкоштовну доставку товарів в інші країни.

Такий крок, ймовірно, ще більше загострить відносини США з Китаєм.

Нагадаємо, що США ввели тарифи на китайські товари сумою в 250 млрд доларів, запровадили інвестиційні обмеження та інші міри для стримання торгового домінування Китаю.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: