Audi заплатить 800 мільйонів євро штрафу

Вівторок, 16 жовтня 2018, 18:32
 

Компанія Audi, дочірнє підприємство автоконцерну Volkswagen, заплатить штраф розміром 800 мільйонів євро за маніпуляції з рівнем вихлопних газів своїх автомобілів у Німеччині.

Про це йдеться в заяві керівництва компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Рішення про штраф ухвалено в результаті розслідування у справі про адміністративне порушення, яке проводила прокуратура Мюнхена.

У зверненні, адресованому акціонерам Audi, зазначається, що підприємство визнає свою відповідальність у зв'язку з "дизельним скандалом" і погоджується виплатити штраф.

Реклама:

У червні керівника Audi Руперта Штадлера затримали у справі про дизельний скандал, він перебуває в попередньому ув'язненні. Прокуратура Мюнхена підозрює Штадлера, зокрема, в продажу дизельних автомобілів, оснащених програмою, яка занижує показники шкідливих викидів. Штадлер керував Audi з 2007 року.

"Дизельний скандал" виник у 2015 році, коли влада США з'ясувала, що Volkswagen навмисне занижував дані про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів. Відтоді правоохоронні органи ФРН і США проводять масштабне розслідування зловживань, причому в поле їхньої уваги потрапляли дедалі нові топ-менеджери цього німецького автогіганта та його дочірніх компаній Audi та Porsche.

Напередодні обшуки у зв'язку з підозрою в маніпуляціях із рівнем вихлопних газів відбулися в офісах німецького автоконцерну Opel у Рюссельсгаймі та Кайзерслаутерні. Цей концерн також підозрюють у продажу дизельних автомобілів із програмним забезпеченням, яке видає невірні дані щодо вихлопів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: