За літо у корупціонерів конфіскували 700 гривень на "гелікоптери Авакова"

Середа, 26 вересня 2018, 15:30

Замість 583 мільйонів гривень, які мали надійти в січні-серпні цього року з коштів, конфіскованих у корупціонерів, на побудову авіаційної системи безпеки, правоохоронці спромоглися забезпечити надходження всього 9,8 тисяч гривень.

Про це йдеться у відповіді Держказначейства на запит проекту "Марлін" щодо витрат на створення єдиної авіаційної системи безпеки цивільного захисту, яке нещодавно анонсував міністр Арсен Аваков.

"Станом на 31.08.2018 Міністерству внутрішніх справ за рахунок конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення, на зазначену бюджетну програму асигнування відкрито в сумі 9,8 тис гривень", - йдеться у листі казначейства.

Раніше проект "Марлін" повідомляв, що на кінець травня на розвиток авіації МВС у корупціонерів конфіскували, 9,1 тисячу гривень. Таким чином протягом літа сума відкладених грошей на закупівлю гелікоптерів для МВС зросла на 700 гривень.   

Реклама:

При цьому до кінця року на закупівлю гелікоптерів для МВС у корупціонерів  планують конфіскувати 700 мільйонів гривень.

Як відомо уряд знайшов альтернативне джерело оплати  за авіаційну систему безпеки. На сайті Кабміну повідомили, що  29 травня у Парижі між Урядами України та Франції було підписано Угоду загальною вартістю 552 млн євро щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. За умовами Угоди, французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 гелікоптер – моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність більше 10 тонн.

Арсен Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума в один мільярд гривень на оновлення вертолітного парку, але французька сторона надала також вигідні фінансові умови, серед яких, кредит по міжурядовій угоді під 1% річних.

Повідомлялося, що майже половина "гелікоптерів Авакова" будуть закуплені вживаними.

До 2021 року на обслуговування гелікоптерного парку МВС просить додатково виділити 600 мільйонів гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: