Венесуела прив'яже ціни і зарплати до криптовалюти

Середа, 15 серпня 2018, 12:40
 

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив, що в країні з 20 серпня вводиться нова система зарплат і цін, прив'язана до національної криптовалюти Petro.

Про це повідомляє Insider.Pro з посиланням на місцеве видання Telesur TV.

"Це буде означати істотне поліпшення становища працівників і стабілізацію їх доходу", - заявив Мадуро, поклавши провину за фінансову кризу, що розгорілася в країні, на спекулянтів.

Тепер, на його думку, у шахраїв не буде можливості для махінацій, оскільки ціни будуть жорстко прив'язані до національної криптовалюти.

Реклама:

Також він пояснив, що, як мінімум на першому етапі, в обігу в країні будуть відразу дві грошові одиниці - болівар і Petro.

Мадуро також анонсував проведення роз'яснювальних робіт по всій країні, в рамках яких урядові фахівці будуть пояснювати населенню особливості нових грошових одиниць.

У висновку глава держави висловив сподівання, що 20 серпня почнеться "нова історія", а до 2020 року Венесуела відновить стабільність і забезпечить соціально-економічне процвітання.

За словами президента, характер економічного розвитку "не буде залежним або паразитичним".

Нагадаємо, раніше уряд Венесуели вирішив провести велику деномінацію - національна грошова одиниця болівар втратить одразу п'ять нулів. Крім того, болівар надалі буде прив'язаний до нової венесуельської криптовалюти Petro.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: