Трамп підписав закон про бюджет із 620 мільйонами для України

Субота, 24 березня 2018, 10:00
 

Президент США Дональд Трамп підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, розміром 1,3 трильйона доларів. Він передбачає фінансову допомогу Україні.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Підписаний закон нараховує 2 232 сторінки і передбачає розподіл видатків на 1,3 трильйона доларів. Серед них є і фінансова допомога Україні, розміром 620,700 мільйонів доларів.

Крім того він передбачає значне збільшення фінансування військового сектору США та "найбільше підвищення зарплати" за майже десятиліття.

Реклама:

Однак вранці Трамп заявляв, що може використати право вето і відхилити проект федеральних бюджетних асигнувань, схвалений Сенатом США кілька годин раніше.

Причиною його невдоволення стала відсутність у законі пунктів про майбутнє нелегальних іммігрантів, привезених в США в дитячому віці, і про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

"У цьому законопроекті є багато чого, через що я невдоволений. У ньому є багато речей, яких не повинно було бути, але ми певним чином змушені (його мати – ред.), якщо ми хочемо повідувати нашу армію", - сказав Трамп.

Як відомо, Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, розміром 620,700 мільйонів доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: