S&P позбавив Росію "сміттєвого" рейтингу

Понеділок, 26 лютого 2018, 17:58
 

S&P Global Ratings підвищило кредитний рейтинг Російської Федерації вперше з 2006 року, повернувши країну в інвестиційну категорію після трьох років на "сміттєвому" рівні.

Про це пише Bloomberg.

Суверенний рейтинг був підвищений до "BBB-" з "BB+" зі стабільним прогнозом, йдеться в опублікованому повідомленні S&P.

Тепер він знаходиться на одному рівні з рейтингами Казахстану, Болгарії та Індонезії.

Реклама:

"Підвищення рейтингів відображає досить тривалий період проведення зваженої економічної політики, що дозволило російській економіці пристосуватися до зниження цін на сировинні товари і міжнародних санкцій", - йдеться в повідомленні S&P.

Рішення S&P дає Росії другий рейтинг інвестиційного рівня, що може викликати приплив більше 2 мільярдів доларів з боку фондів, що орієнтуються на основні індекси євробондів країн, що розвиваються, прогнозує Societe Generale SA.

Moody's Investors Service, що оцінює рейтинг РФ на один щабель нижче інвестиційного рівня, заклало основу для виходу країни зі "сміттєвої" категорії в найближчі 12-18 місяців, поліпшивши прогноз до "позитивного" в січні.

S&P і Moody's знизили Росію до неінвестиційного рівня в 2015 році на фоні обвалу цін на нафту і міжнародних санкцій, які спровокували рецесію в економіці.

Хоча інвестори передбачали, що підвищення рейтингу РФ - всього лише питання часу, мало хто очікував, що це станеться так швидко.

Влада РФ продемонструвала прихильність консервативній макроекономічній політиці і ненарощуванню бюджетних витрат, що знизило середньострокові ризики погіршення бюджетних показників, йдеться в повідомленні S&P.

Прибутковість доларових єврооблігацій РФ з погашенням у 2028 році за підсумками торгів у п'ятницю знизилася на 3,5 базисних пункти до 4,32 відсотка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: