Мінфін Великобританії посилить регулювання криптовалют

Вівторок, 5 грудня 2017, 14:55

Влада Великобританії має намір посилити регулювання ринку криптовалют з метою боротьби з незаконними операціями, такими як ухилення від сплати податків і відмивання грошей.

Про це повідомляє Insider.Pro з посиланням на The Telegraph.

"У нас є чіткі податкові норми для тих, хто використовує криптовалюти. Як і будь-яка нормативно-правова база, вони постійно оновлюються. Ми маємо намір зобов'язати майданчики для торгівлі цифровими валютами дотримуватися AML-законодавство і вживати заходів для протидії фінансуванню тероризму", - заявив прес-секретар Казначейства Її Величності.

Згідно з планами Казначейства Великобританії, нові правила змусять учасників торгівлі розкривати особистість і повідомляти про підозрілі операції. Зараз транзакції на криптовалютному ринку проходять анонімно, що робить його привабливим для злодіїв, вважає регулятор.

Реклама:

"Ці нові форми обміну швидко поширюються, і нам потрібно переконатися, що ми не відстаємо. Це особливо важливо в частині відмивання грошей, тероризму або простого крадіжок", - додав депутат від Лейбористської партії Джон Манн.

Очікується, що нові правила, які будуть застосовуватися в усьому Європейському союзі, вступлять в силу в кінці цього або на початку наступного року.

Нагадаємо, Міністерство фінансів Ізраїлю створить робочу групу з криптовалюта для створення законодавства, яке регулюватиме криптовалюта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: