Нацкомісія підвищила тарифи на холодну воду для водоканалів

Четвер, 28 грудня 2017, 17:35

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи на водопостачання і водовідведення на 2018 рік для низки водоканалів України.

Відповідні рішення були прийняті НКРЕКП на черговому засіданні комісії, передає УНІАН. 

Комісія затвердила нові тарифи на водопостачання, зокрема: "Харківводоканал" - на рівні 8,38 гривні/кубометр (зростання на 16,71%), а на водовідведення – 4,36 гривні/кубометр (зростання на 9,55%); "Дніпроводоканал" – тариф на водопостачання на рівні 6,47 гривні/кубометр (зростання на 4,69%) та водовідведення – 4,25 гривні/кубометр (зростання на 0,47%); "Львівводоканал" – тариф на водопостачання на рівні 7,09 гривні/кубометр (зростання на 10,61%) та водовідведення – 3,62 гривні/кубометр (зростання на 5,85%).

Згідно з рішенням, тарифи на послуги центрального водопостачання та водовідведення в 2018 році змінені для 60 ліцензіатів комісії.

Реклама:

Відзначається, що на зміну тарифів вплинули зміна витрат на оплату праці, вартості електричної енергії, ставок податків, вартості реагентів, курсу валют для ліцензіатів, які мають позики міжнародних фінансових організацій, та інші фактори.

Нагадаємо, Нацкомісія з тарифів також підвищила ціну на електроенергію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!