Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії на півроку

Четвер, 21 грудня 2017, 20:14

Рада ЄС вирішила продовжити економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"21 грудня Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані проти окремих секторів російської економіки, до 31 липня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Це рішення було прийняте після того, як на саміті ЄС президент Франції Еммануель Макрон і кацлерка Німеччини Ангела Меркель повідомили про стан виконання Мінських угод і констатували, що вони і досі не виконані. Через це було прийняте політичне рішення про продовження санкцій.

Реклама:

Сьогодні Рада закріпила це рішення шляхом письмової процедури і, відповідно до правил для всіх подібних рішень, одноголосно.

ЄС запровадив економічні санкції проти РФ 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року тривалість санкцій зв'язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди, як і раніше, не були повністю виконані, ЄС регулярно подовжував дію санкцій.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!