Кабмін візьме в борг 320 мільйонів євро на розширення харківського метро

Середа, 8 листопада 2017, 16:50
 

Кабінет міністрів визнав за доцільне залучення кредиту на проект розширення системи Харківського метрополітену в сумі 160 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку.

Таке розпорядження уряд прийняв без обговорення на засіданні в середу, 8 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

Мінфін повинен укласти договір з КП "Харківський метрополітен" і Харківською міськрадою про передачу коштів позики. Розмір плати за надання позики становить 0,01% річних обраної та непогашеної суми позики.

Аналогічну постанову уряд прийняв, схваливши займ також на 160 млн євро від Європейського банку реконструкції розвитку.

Реклама:

Крім того, Кабмін схвалив ще два проекти розпоряджень президента України, якими формуються делегації для участі в переговорах про зазначені кредити. Повноваження щодо підписання договорів покладено на міністра фінансів Олександра Данилюка.

Реалізація даного проекту дозволить ввести в експлуатацію дві станції харківського метро і електродепо "Олексіївське", довести частку метрополітену в загальноміських пассперевезеннях до 50% і поліпшити їх якість.

Крім того, наголошується, що реалізація проекту збільшить річний пасажиропотік метро на 25 млн осіб.

Проект передбачає продовження "зеленої" гілки метрополітену в Харкові на 3,47 км в напрямку аеропорту, будівництво двох станцій метро - "Державінська" та "Одеська", будівництво депо і придбання 85 одиниць рухомого складу.

Передбачається, що обидві станції і ділянка від існуючих тунелів до станції "Державінська" (959 м) будуть побудовані "відкритим способом", тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) - за допомогою тунелепрохідного комплексу.

Будівництво торкнеться 45 будинків, з яких 3 багатоповерхових, з 247 зареєстрованими мешканцями, і кілька комерційних об'єктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: