Україна пропонує Канаді спільно будувати літаки та освоювати космос

Четвер, 2 листопада 2017, 09:16

Україна пропонує Канаді об`єднати зусилля для реалізації проектів аерокосмічної галузі - літакобудування, створення стартової платформи для космічних запусків та будування супутників.

Про це заявив прем`єр-міністр Володимир Гройсман під час виступу на канадсько-українському круглому столі з питань співпраці в аерокосмічній сфері в Монреалі, передає Урядовий портал. 

"Між Україною та Канадою є великі можливості, які ми можемо використовувати в аерокосмічній сфері. Україна є космічною державою, ми маємо прекрасний досвід, науку, яка може бути дуже корисною на даному етапі поєднання нашої співпраці. Наш досвід в поєднанні з досвідом канадських партнерів може дати результат. Ми можемо розпочати нову сторінку побудови наших відносин, і хочемо виступати надійними партнерами", - підкреслив Гройсман.

Прем`єр також наголосив, що співпраця "включатиме освоєння Арктичного регіону Канади, виробництво літаків та авіаційних симуляторів для мирного дослідження космосу та розвиток космічної науки.

Реклама:

Як відомо, раніше Гройсман анонсував, що влітку 2018 року авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" відкриє прямий авіарейс за маршрутом Київ–Торонто.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: