Світовий банк і МВФ стурбовані змінами в проект пенсійної реформи

П'ятниця, 22 вересня 2017, 10:55

Всесвітній банк і Міжнародний валютний фонд в спільному листі до уряду України висловили побоювання внесеними законопроект про пенсійну реформу змінами під час його підготовки до другого читання.

Про це повідомила директор СБ по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен на Українському фінансовому форумі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Переглянутий проект закону, поданий на початку цього тижня, був змінений так, що викликає значне побоювання як у СБ, так і в МВФ", - сказала вона.

Нагадаємо, 21 вересня депутати Верховної Ради відмовилися підтримати пропозицію спікера парламенту Андрія Парубія працювати у четвер без перерв до завершення розгляду законопроектів судової та пенсійної реформ.

Реклама:

У фракції БПП прогнозують, що Верховна Рада повернеться до проекту пенсійної реформи на початку жовтня.

Нагадаємо, в червні Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду пакет законопроектів щодо пенсійної реформи.

Повідомлялося, що проект пенсійної реформи, схвалений Кабінетом міністрів України, передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії з 15 років до 25 років в 2018 році.

Починаючи з 1 січня 2019 року, людям, у яких страховий стаж становить 15 років, пенсія за віком призначатиметься в 65 років.

Ті ж громадяни, у яких відсутній страховий стаж тривалістю 15 років, матимуть право на призначення державної соціальної допомоги по досягненні 65 років виходячи із сукупного доходу сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: