Суд повторно не визнав Суркіса пов'язаною з Приватбанком особою

П'ятниця, 7 липня 2017, 20:50

Київський апеляційний адміністративний суд 27 червня залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, який визнав, що футбольний клуб "Динамо Київ" не є пов'язаною з Приватбанком особою.

Про це йдеться в рішенні суду, передає Finclub.

Суд за позовом "Динамо Київ" визнав протиправним і скасував рішення комісії НБУ з питань визначення пов'язаних з банком осіб в частині віднесення футбольного клубу до списку осіб, пов'язаних з Приватбанком.

Реклама:

У зв'язку з цим суд також визнав протиправним і скасував наказ № 22 від 20 грудня 2016 року уповноваженої особи ФГВФО про заборону видаткових операцій за рахунками пов'язаних осіб в частині, що стосується рахунків "Динамо Київ". Йдеться про скасування заборони на будь-які безготівкові і готівкові видаткові операції за рахунками в Приватбанку.

Футбольний клуб 21 червня заявив, що банк перестав кредитувати його в рамках кредитної лінії, яка дозволяла платити зарплати футболістам.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

На етапі тимчасової адміністрації в банку була проведена процедура конвертації коштів інсайдерів банку в капітал (bail-in).

27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом А-банку до НБУ, Фонду гарантування й тимчасового адміністратора Приватбанку.

Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак заявив, що в позовах до банку йдеться про суми близько 1 млрд гривень зобов'язань перед сім'єю Суркісів і близько 360 млн гривень - перед колишніми акціонерами банку.

Рекомендуємо почитати: ФізкультПриват: Динамо йде в атаку на НБУ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: