Омелян розповів, де в Україні з'являться перші бетонні дороги

Середа, 24 травня 2017, 18:50

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про плани міністерства щодо будівництва бетонних доріг у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Про це повідомляє ЦТС.

"Ми давно говоримо про цементні дороги. І моя мрія, як міністра, щоб, принаймні, Схід і Південь України мали бетонне покриття автодоріг", - сказав Омелян.

"Дивлячись вперед, ми розуміємо, що альтернативи бетонним дорогах немає. З таких доріг, які ми вже плануємо по будівництву в бетоні, - це будуть дороги Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської областей. Це буде, принаймні, південна частина дороги, яка з'єднає Гданськ та Одесу", - заявив він.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що транспортний коридор Львів-Херсон може отримати ділянки доріг з бетонним покриттям.

"Зараз ми зі Світовим банком відбираємо консультанта для розробки ТЕО транспортного коридору від Львова до Херсона, включаючи припортові райони. І ми хочемо, щоб консультант запропонував не лише ТЕО, але і дав проектні рекомендації з окремих ділянок, у тому числі і з високою інтенсивністю руху, де можуть бути побудовані відрізки з бетонним покриттям", - повідомляла директор ДП "Укрдорінвест" Олена Криворучко.

Нагадаємо також, що в уряді продовжують вивчення ідеї про будівництво бетонних доріг в районі українських портів, де дорожнє полотно піддається прискореному зносу в результаті проїзду великовантажних машин.

Раніше прем’єр-міністр Гройсман заявив, що на ремонт доріг у цьому році Україна може направити приблизно 35 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: