У Австралії побудують сонячну електростанцію за мільярд доларів

Середа, 19 квітня 2017, 13:00

Компанія Lyon Group анонсувала будівництво в Австралії найбільшого в світі об’єкта альтернативної енергетики Riverland Solar Storage.

Про це повідомляє The Guardian.

Об’єкт складатиметься з сонячної електростанції потужністю 330 МВт і резервного сховища енергії з потужністю 100 МВт і ємністю 400 мвт/год.

Даний проект покликаний допомогти вирішити енергетичні проблеми південних районів Австралії, з якими також збирається боротися Ілон Маск.

Реклама:

Зазначимо, що сама по собі нова сонячна електростанція виявиться досить потужною, але далеко не найбільшою в світі.

Найцікавіша частина цього проекту полягає в його "буферній" частині, побудованій на масиві літій-іонних акумуляторів сумарною ємністю 400 мвт/год. Це в 5 разів більше, ніж останній проект компанії Tesla на 20 МВт/80 Мвт/г в Каліфорнії і як мінімум удвічі більше, ніж будь-який з проектів, які на даний момент знаходяться в розробці.

Станція Riverland Solar Storage буде складатися з 3,4 млн сонячних панелей і 1,1 млн окремих акумуляторів, об’єднаних в розумне сховище енергії. Вона обійдеться приблизно в 750 млн доларів, з яких 530 млн доларів піде на будівництво сонячної електростанції і близько 150-220 млн доларів — на резервне сховище енергії.

Нагадаємо, Укргазбанк почав надавати фізичним особам кредити на купівлю і встановлення "домашніх" сонячних електростанцій, сонячних колекторів та теплових насосів під 0,01% річних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: