Енергоефективність: оприлюднено список обладнання, на яке можна отримати компенсацію

Вівторок, 7 березня 2017, 11:09

Список матеріалів і устаткування, на придбання яких можна отримати європейський грант за програмою енергоефективності від Європейського банку реконструкції і розвитку IQ energy, розширено до 3079 позицій.

Про це йдеться у прес-релізі IQ energy.

"У список рішень, що дають можливість істотно скоротити витрати на опалення, включені як недорогі позиції, наприклад теплоізоляція труб, так і високотемпературні теплові насоси, що дозволяють економити більше 30 тисяч гривень на рік. При покупці кожної з них можливо отримати європейський грант", - йдеться у повідомленні.

"Сьогоднішній каталог матеріалів і обладнання дозволяє задовольнити більшість запитів з енергозбереження", - заявила керівник програми IQ energy Оксана Булгакова.

Реклама:

За її словами, найбільшим попитом серед українців, близько 50% від загального обсягу, користуються енергоефективні вікна.

Технологія

Кількість доступних рішень

Вікна

865

Теплоізоляція

632

Котли

574

Системиопалення

502

Теплові насоси

363

Сонячні колектори

112

Вхідні двері

27

Лічильники тепла

4

"Програма набирає обертів, каталог технологій за перший рік роботи був розширений більш ніж в 2 рази. Протягом сезону 2017 року плануємо додати декілька нових категорій та розширити вже існуючі", - додала Булгакова.

Нагадаємо, в даний момент програма IQ energy діє для фізичних осіб. Для отримання компенсації від ЄБРР за програмою необхідно придбати енергоефективне обладнання в кредит через банк-партнер.

В рамках програми неоподатковувана податками компенсація (15-20% від суми кредиту/інвестицій, включаючи монтажні роботи) виплачується в євро на окремий валютний рахунок клієнта.

Максимально можлива сума компенсації по кредиту - 3 тисячі євро. Клієнт має можливість зняти готівку в євро ще до погашення кредиту в гривні. При цьому ані банк, ані ЄБРР, ані IQ energy не контролюють те, яким чином клієнт розпорядиться компенсацією.

Програма IQ energy розроблена Європейським банком реконструкції та розвитку, фінансується Партнерством Е5Р за підтримки Європейського Союзу.

Загальний обсяг компенсацій на утеплення житла - 15 мільйонів євро. Строк дії програми - до 10 вересня 2020 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: