МЕРТ призначило в.о.голови правління ОГХК

Середа, 1 березня 2017, 10:38

Міністерство економічного розвитку і торгiвлi 27 лютого призначило на посаду виконуючого обов'язки голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) першого заступника голови правління Олександра Гладушка.

Про це йдеться в повідомленні ОГХК, передають Українські Новини.

На посаді в. о. голова правління Гладушко призначений на час відсторонення Руслана Журило з посади і. о. голова правління підприємства.

Як відомо, 25 січня Національне антикорупційне бюро затримало в.о. голови ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Руслана Журила.

Реклама:

Минулого року тодішній голова МЕРТ Айварас Абромавичус домагався його звільнення з посади.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.

У листопаді 2015 року нардеп Сергій Лещенко звинуватив ОГХК в невигідності продажу продукції австрійській компанії Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG.

За його словами, директор і акціонер Bollwerk Вольфганг Айбергер є також керівником компанії Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, через яку Східний ГЗК закуповував урановий концентрат в Казахстані. Лещенко стверджує, що Bollwerk є "прокладкою" і пов'язана з Мартиненком.

Останній заперечував це, визнаючи лише, що знайомий з Журилом з 2006 або 2007 року, коли той був заступником директора Східного ГЗК.

У вівторок з'явилася інформація, що СхідГЗК в січні відновив закупівлю концентрату урану у казахстанської НАК "Казатомпром" через австрійського посередника Steuermann Investitions und Handelsgesellschaft GmbH.

Читайте також: Ядерне збагачення Миколи Мартиненка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: