"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абромавичус вимагає відставки гендиректора ОГКХ Журило

Четвер, 3 вересня 2015, 14:59

Міністр економрозвитку Айварас Абромавичус запропонував гендиректору Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГКХ) Руслану Журило подати у відставку у зв'язку з наявністю питань по його діяльності на посту керівника компанії.

Про це він написав у своєму Твіттері.

"Керівника Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (титан) теж пару тижнів тому попросив писати заяву. Багато питань", - написав міністр.

Реклама:

У свою чергу, на підприємстві заявили, що Абромавичус хоче безпідставно змінити керівника.

Крім того, Журило спростував заяву міністра про те, що міністр нібито запропонував йому подати у відставку.

"Пропозиції про відставку не звучало. Більше того, мені не відомо про існування ніяких "питань, пов'язаних з моєю діяльністю на посту керівника компанії", про які заявив Абромавичус", - заявив Журило.

У ОГХК пов'язують такі заяви міністра зі спробою отримати контроль над компанією з великими фінансовими оборотами.

"Після того, як ОГХК почала приносити прибуток державі, міністр неодноразово пропонував менеджменту ОГХК підтримати призначення його бізнес-партнера Костянтина Ліснича в керівництво Об'єднаної гірничо-хімічної компанії. В даний час він за протекцією міністра керує ДАК "Українські поліметали", - йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається у повідомленні ОГХК, на нараді у Абромавичуса в присутності заступника міністра Руслана Коржа та згаданого Ліснича у ОГХК вимагали виділити "Укрбурштин" (входить до ДАК "Українські поліметали") 11,5 млн грн.

"Міністр проігнорував аргументи керівництва ОГХК, що бурштин не пов'язаний з профілем нашої компанії, а "Українські поліметали" знаходяться під загрозою банкрутства. Тому 11,5 млн грн не будуть повернені, більше того - можуть бути перенаправлені структурам, зайнятим нелегальним видобутком бурштину", -повідомили у компанії.

Згідно із повідомленням держпідприємства, безпідставні звинувачення на адресу ОГХК з боку міністра несуть не тільки репутаційні ризики для нашої держкомпанії, а й поставили під загрозу укладення контрактів з нашими основними зарубіжними партнерами. А це - збитки для держбюджету в сотні мільйонів гривень.

Як відомо, ДП "ОГХК" створене Кабміном для управління стратегічними титановими підприємствами (Вільногірський ГМК і Іршанський ГЗК).

За останні сім місяців компанія сплатила до бюджетів різних рівнів 170 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: