"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голову ОГХК, якого пов'язують з Мартиненком, заарештували: застава 100 мільйонів

Субота, 28 січня 2017, 15:40

В.о. голови правління ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба НАБУ.

Реклама:

Як відомо, Національне антикорупційне бюро затримало в.о. голови ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", який може бути причетний до завдання збитків компанії на суму понад 300 млн гривень.

Як повідомлялося, в.о. голови ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" є Руслан Журило.

Минулого року тодішній голова МЕРТ Айварас Абромавичус домагався його звільнення з посади.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.

У листопаді 2015 року нардеп Сергій Лещенко звинуватив ОГХК в невигідності продажу продукції австрійській компанії Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG.

За його словами, директор і акціонер Bollwerk Вольфганг Айбергер є також керівником компанії Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, через яку Східний ГЗК закуповував урановий концентрат в Казахстані. Лещенко стверджує, що Bollwerk є "прокладкою" і пов'язана з Мартиненком.

Останній заперечував це, визнаючи лише, що знайомий з Журилом з 2006 або 2007 року, коли той був заступником директора Східного ГЗК.

У вівторок з'явилася інформація, що СхідГЗК в січні відновив закупівлю концентрату урану у казахстанської НАК "Казатомпром" через австрійського посередника Steuermann Investitions und Handelsgesellschaft GmbH.

Читайте також: Ядерне збагачення Миколи Мартиненка

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: