АМКУ оштрафував "Бориспіль" майже на 12,8 мільйона за монополізм

Вівторок, 24 січня 2017, 15:16

Антимонопольний комітет наклав штраф на міжнародний аеропорт "Бориспіль"  в розмірі 12,78 млн гривень за зловживання монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг аеропорту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала державний уповноважений в АМКУ Агія Загребельська.

"Закінчили слухання справи щодо зловживання ДП "МА "Бориспіль" монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг аеропорту. Наклали на "Бориспіль" штраф у розмірі 12 780 354 грн", - написала вона.

За її словами, аеропорт звинуватили у вчиненні дій, що могли призвести до обмеження конкуренції на ринках наземного обслуговування на території "Бориспіль", які полягли у необґрунтованій відмові у погодженні заявок на отримання сертифіката відповідності на здійснення аеропортової діяльності та зволіканні під час погодження внутрішньої документації ТОВ "Інтеравіа", необхідної для отримання сертифіката відповідності на здійснення аеропортової діяльності.

Реклама:

Окрім штрафу, за словами Загребельської, зобов’язали МА "Бориспіль" до 1 березня 2017 року припинити порушення шляхом приведення плати за користування інфраструктурою аеропорту та обладнанням, що не входить до інфраструктури, але при цьому використовується для надання послуг з наземного обслуговування, до економічно обґрунтованого рівня.

Крім того,  до 1 березня 2017 року розмежувати рахунки на свою діяльність щодо управління інфраструктурою та регуляторну діяльність, з одного боку, та рахунки на надання послуг з наземного обслуговування, з іншого, не допускаючи після такого розподілу субсидіювання діяльності з наземного обслуговування за рахунок доходів, отриманих від своєї діяльності щодо управління інфраструктурою та регуляторної діяльності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: