"Київенерго" купить у "ДТЕК" Ахметова газу на 1,2 мільярда гривень

Понеділок, 7 листопада 2016, 11:57

Наглядова рада "Київенерго" 3 листопада погодила договір з "ДТЕК Нафтогаз" на покупку газу на суму 1,191 млрд грн (з ПДВ).

Таку інформацію енергокомпанія розкрила для Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, пише "Інтерфакс-Україна".

За даними НАК "Нафтогаз України", "Київенерго" сумарно заборгувало йому за газ близько 1,014 млрд грн.

Нагадаємо, раніше фінансовий директор "Київенерго" Тетяна Грязнова заявляла, що компанія не може купити газ у постачальників, крім "Нафтогазу".

Реклама:

Оскільки ціни НАКу, завдяки постанові Кабміну, були одними з найнижчих на ринку.

До того ж незалежні трейдери працюють за передоплатою, а у "Київенерго" складності із залученням кредитів на закупівлю газу.

За словами Грязнової, регулятор радить брати за основу облікову ставку Нацбанку - на сьогоднішній день це 15,5%. Але серед реальних пропозицій від банків на короткостроковий кредит на покупку газу найнижча ставка була 24,5%.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. "ДТЕК" належить 72,4% акцій "Київенерго". Ще 25% + 1 акція компанії володіє держава.

"ДТЕК Нафтогаз" - операційна компанія, що відповідає за нафтогазове напрямок в структурі енергетичного холдингу "ДТЕК". У портфель активів "ДТЕК Нафтогаз" входять "Нафтогазвидобування" і "Нефтегазразработка", провідні розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках в Полтавській і Харківській областях.

Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: