Справу "чорної бухгалтерії" ПР повернули в НАБУ на доопрацювання

Субота, 5 листопада 2016, 19:06

САП повернула на доопрацювання в НАБУ підозри у справі так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник журналістам у суботу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вчора у нас була нарада з антикорупційними прокурорами, і ми підготували ряд підозр і передали на узгодження. Вчора вони були повернуті прокурорами з вказівками щодо проведення окремих слідчих дій. Ми плануємо ці вказівки дуже швидко виконати і направити ці підозри в прокуратуру для остаточного узгодження", - сказав Ситник.

Він зазначив, що справа про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів перетинається зі справою, яку розслідує начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк щодо узурпації влади.

Реклама:

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро допитало Авакова у справі про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Раніше Аваков передав НАБУ чотири сторінки "чорної бухгалтерії" ПР.

Він так і не відповів на питання УП, звідки у МВС ці сторінки.

31 травня народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

За його словами, кураторами фінансової діяльності Партії регіонів у 2012 році були Євген Геллер (у минулому скликанні входив у фракцію ПР, у парламенті нинішнього скликання – у депутатській групі "Відродження") і екс-нардеп Віталій Калюжний.

У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з "чорною бухгалтерією".

Читайте також:

Рукописи не горять. Чорна бухгалтерія Партії регіонів: прізвища, дати, суми

Український ТРАМПлін для Манафорта

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: