Коболєв розповів, коли "Нафтогаз" передасть активи новому оператору ГТС

П'ятниця, 11 листопада 2016, 16:50

НАК "Нафтогаз України" планує почати передачу активів новоствореному ПАТ "Магістральні газопроводи України" після винесення рішення Стокгольмського арбітражу навесні наступного року.

Про це заявив голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв, передає прес-служба компанії.

"Рішення (про утворення ПАТ "Магістральні газопроводи України") прийнято в рамках реалізації плану реструктуризації "Нафтогазу" з метою відокремлення діяльності з транспортування та зберігання газу, затвердженого постановою Кабінету міністрів № 496", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, уряд також затвердив План корпоративного управління компанії "Магістральні газопроводи України", в якому враховані пропозиції ЄБРР і Енергоспівтовариства.

Реклама:

"Нафтогаз вітає рішення уряду про створення нового оператора ГТС, воно повністю відповідає філософії реформування українського газового ринку та європейським нормативам. Ми очікуємо, що зможемо розпочати передачу активів до нової структури після винесення рішення Стокгольмського арбітражу навесні наступного року", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, 9 листопада Кабінет міністрів прийняв постанову № 801 "Про утворення ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Крім того, Кабінет міністрів дозволив реорганізувати дочірню компанію "Газ України" шляхом її приєднання до материнської структури НАК "Нафтогаз України".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: