Трамп міг не платити податки останні 18 років - ЗМІ

Неділя, 2 жовтня 2016, 13:40

Кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп в 1995 році задекларував збиток в 916 мільйонів доларів.

Відповідні документи 1 жовтня опублікувала газета The New York Times, передає "Медуза".

Як пише видання, такий великий збиток, за американським податковим законодавством, дав Трампу право не платити федеральний податок на прибуток на ту саму суму протягом 15 років після подачі декларації і в три попередніх роки.

Таким чином, щорічно Трамп міг не платити податок з 50 мільйонів доларів доходів. Чи скористався він цим правом, невідомо.

Реклама:

The New York Times повідомила, що документи були анонімно надіслані репортерові Сюзанні Крейг поштою (адресою відправки був зазначений хмарочос Трамп-тауер на Манхеттені).

Це три податкові декларації, подані в Нью-Йорку, Нью-Джерсі і Коннектикуті. Колишній бухгалтер Трампа Джек Митник підтвердив виданню справжність документів.

Представники Трампа назвали публікацію декларацій без його дозволу незаконною і звинуватили The New York Times в роботі на кампанію Хіларі Клінтон, його суперника на президентських виборах. У штабі Трампа підкреслили, що бізнесмен за свою кар'єру заплатив сотні мільйонів доларів податків.

The New York Times відкрито підтримує кандидата в президенти США від демократів Хілларі Клінтон. 24 вересня газета опублікувала редакційну статтю із закликом голосувати за неї.

Протягом останніх 40 років кандидати в президенти США від двох основних партій публікують свої податкові декларації, пише Associated Press. Дональд Трамп поки цього не зробив.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!