з Apple пішли сотні розробників, які працювали над безпілотним авто

Вівторок, 18 жовтня 2016, 11:49

Проект "Титан" - він же секретний відділ компанії Apple по розробці безпілотного автомобіля - покинули сотні розробників через рішення компанії припинити будівництво безпілотного прототипу.

Про це з посиланням на Bloomberg пише Ain.ua.

За даними Bloomberg, за останні місяці проект "Титан" в цілому покинуло 120 розробників ПЗ для безпілотного авто і ще кілька сотень інженерів, які працювали безпосередньо над автомобілем.

"Деяких скоротили, інші пішли самі через невизначеність з подальшими планами компанії. Решта працівників зосередилися на програмі автономного водіння, сенсорів і симуляторів для тестування системи", - пише видання.

Реклама:

Як наголошується, це не перші скорочення в секретному відділі Apple. Раніше в серпні і вересні компанія вирішила переорієнтувати "Титан" з розробки власного безпілотного автомобіля і натомість створити систему для автономного водіння.

Тоді компанію покинули десятки людей, причому частина розробників пішла за власним бажанням.

У 2014 році, за даними джерел Bloomberg, підрозділ "Титан" налічувало тисячі співробітників. Наприкінці 2015 року серед топ-менеджерів проекту почалися суперечки через те, в якому напрямку рухатися далі. На початку 2016 року "Титан" покинув його глава Стів Задескі, колишній інженер Ford і один з дизайнерів iPod, який при цьому, залишився працювати в Apple.

"Переорієнтування з власного авто на систему для автономного водіння робить курс компанії більш гнучким. Apple може укласти партнерства з існуючими автовиробниками або повернутися до розробки свого безпілотника", - пише Ain.ua.

За даними джерел, Apple має намір остаточно визначитися з "Титаном" вже до кінця 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!