Турецькі металурги просять обкласти митом прокат з України

Вівторок, 18 жовтня 2016, 10:33

Турецький виробник плоского прокату Erdemir Group та інші місцеві металургійні компанії подали скаргу в уряд країни з проханням ініціювати нове антидемпінгове розслідування проти імпорту гарячекатаного плоского прокату з Китаю, РФ і України.

Про це повідомив Хайят Косоглу, директор з маркетингу та продажу Erdemir Group, передає UaProm.

В січні 2015 року Мінекономіки Туреччини почало антидемпінгове розслідування відносно імпорту гарячекатаних рулонів з Китаю, Росії, Японії, Словаччини, Франції, Румунії та України. Розслідування охопило період з 2011 по 2014 рік.

В кінці серпня відомство оголосило про введення тимчасових заходів на шість місяців щодо продукції з Китаю, Росії, Японії та Словаччини. Розмір антидемпінгових мит варіювався від 2,22% до 35,15%.

Реклама:

У січні 2016 року Мінекономіки переглянуло мита на російські рулони в сторону підвищення.

Під час розслідування Туреччина оцінила демпінгову маржу "Сєвєрсталі" на рівні 12,43%, НЛМК - 9,42%, ММК - 13,66%. У той же час українські виробники ММК ім. Ілліча і "Запоріжсталь" виявилися поза дією загороджувальних заходів.

У квітні Мінекономіки скасувало тимчасові заходи щодо імпорту гарячекатаних рулонів з Китаю, Росії, Японії та Словаччини. Турецькі меткомпанії Erdemir, Toscelik і Colakoglu, які подали петиції, відкликали свій позов протягом періоду розслідування.

У Erdemir Group відзначили, що на початку року були розчаровані низькими попередніми антидемпінговими митами, особливо щодо Китаю в розмірі 15,47-35,15%.

Тому турецькі металурги вирішили відкликати свій позов, щоб краще підготуватися до нового позову, ніж змагатися з імпортерами з такими низькими митами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: