Об'єднана енергосистема працює в штатному режимі - Насалик

Четвер, 13 жовтня 2016, 11:02

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що об'єднана енергосистема України працює в штатному режимі.

Про це він сказав під час селекторної наради в четвер.

"Що стосується об'єднаної енергосистеми України, то вона працює в штатному режимі, зауважень наразі немає", - сказав він.

За його словами, за останні чотири місяці зріс вклад атомної енергетики з 46% на травень місяць  до 58-59%, які працюють на сьогоднішній день.

"Щодо постачання вугілля, Україна в травні місяці спрацювала 298 тисяч тонн, в червні місяці 720 тисяч тонн, в липні - 278 тисяч тонн. Починаючи з червня ми наростили запас - 166 тисяч тонн, за вересень плюс 336 тисяч тонн", - сказав міністр.

Реклама:

"Сьогодні на складах знаходиться 1766 тисяч тонн. Є незначна різниця між плановими показниками, які затверджені Кабінетом міністрів щодо підготовки до осінньо-зимового періоду і ця різниця компенсується за рахунок диверсифікації поставки вугілля", - заявив Насалик.

"По диверсифікації заключні контракти і поставляється відповідно в жовтні, листопаді, грудні і січні 539 тисяч тонн антрацитової групи і 100 тисяч тонн газової групи. Всього по диверсифікації 639 тисяч тонн. Зауважень щодо роботи об'єднаної енергосистеми України немає", - підсумував міністр.

Як повідомлялось, раніше тимчасово виконуючий обов'язки директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук припустив можливість обмеження подачі електрики в зимовий період.

За його словами, у разі нестачі вугілля доведеться запускати газо-мазутні блоки на Запорізькій та Трипільської ТЕС і споживати більше природного газу для виробництва електроенергії на ТЕЦ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: