РНБО доручила Кабміну збільшити фінансування силових структур

П'ятниця, 16 вересня 2016, 20:23

Рада національної безпеки і оборони доручила уряду внести зміни до закону "Про державний бюджет України на 2016 рік" для збільшення фінансування силових структур.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Як наголошується, Кабінету міністрів за підсумками засідання доручено внести зміни до Закону "Про Державний бюджет на 2016 рік" з метою збільшення фінансування Міноборони, Генерального управління розвідки Міністерства оборони,  Національної поліції, Державної прикордонної служби та інших силових структур.

Відповідний проект закону буде внесено до Верховної Ради найближчим часом.

Реклама:

"Також на засіданні було розглянуто питання продовження дії запроваджених РНБО України у вересні 2015 року персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, а також застосування додаткових санкцій стосовно фізичних та юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сайті голови держави, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 13 вересня про пропозиції до законопроекту "Про Державний бюджет України на 2017 рік" за статтями, пов'язаними із гарантуванням національної безпеки і оборони України".

У рішенні РНБО пропонується передбачити в законопроекті не менше 5% від валового внутрішнього продукту для сектору безпеки і оборони України.

Фінансування потреб сектору безпеки і оборони запропоновано передбачити в обсязі не менш ніж 129,267 млрд гривень, зокрема не менше 114,8 млрд гривень - із загального фонду держбюджету, 8,467,94 млрд гривень - зі спецфонду держбюджету, зокрема 3 млрд гривень - зі спецфонду держбюджету за рахунок конфіскованих коштів та одержаних від реалізації конфіскованого за рішенням суду майна за вчинення корупційних правопорушень.

Нагадаємо, у четвер ввечері урядовий проект закону про держбюджет України на 2017 рік було внесено до Верховної Ради.

Економічна правда, Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: