МВФ визнав добросовісність України під час врегулювання боргу перед РФ

П'ятниця, 16 вересня 2016, 09:55

Рада директорів Міжнародного валютного фонду визнала добросовісними спроби України досягти згоди з Росією щодо врегулювання єврооблігаційного боргу на 3 млрд доларів.

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс, передає Інтерфакс-Україна.

"Рада директорів вивчила відповідність (спроб України) визначенню добросовісних у рамках оновлених правил кредитування (Policy on Non-Toleration of Arrears to Official Creditors) і вирішила, що вимог було дотримано", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Що стосується подальшого врегулювання зазначеного питання, МВФ, як і раніше, заявляє про підтримку продовження переговорів між двома сторонами.

Реклама:

"Ми вітаємо первинні контакти між сторонами та закликаємо Україну і Росію продовжувати переговори для пошуку взаємовигідного рішення, яке зробить свій внесок у програму (EFF)", - сказав Райс.

Як відомо, рада директорів МВФ 8 грудня 2015 року схвалила зміни до політики кредитування, що дозволяють фонду надавати фінансування країні-члену, що має заборгованість перед офіційним кредитором.

Зміни, зокрема, поширюються на заборгованість перед суверенними кредиторами, яка не була врегульована у рамках Паризького клубу.

Передбачається, що виконавча рада МВФ, до якої входять 24 члени від восьми країн із найбільшими квотами у фонді, здійснюватиме оцінку відповідності кожного окремого випадку трьом критеріям.

До них належать такі: термінова допомога з боку фонду є принципово важливою, і країна-боржник дотримується всіх вимог програми МВФ; позичальник робить добросовісні спроби досягти угоди з кредитором у рамках параметрів, встановлених програмою фонду; рішення надати фінансування не спричинить небажані негативні наслідки для можливостей МВФ мобілізувати кошти від офіційних кредиторів.

Фонд підтвердив, що готовий продовжити фінансувати Україну, якщо її зобов'язання перед Росією відповідатимуть усім трьом критеріям оновлених правил кредитування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!