Розкрадання "рефінансу": за другого екс-чиновника НБУ внесли заставу

П'ятниця, 26 серпня 2016, 17:28

Захист арештованого колишнього директора генерального департаменту банківського нагляду Національного банку Романа Яковлєва, підозрюваного в розкраданні 0,8 млрд гривень державних коштів, заявляє про внесення за нього застави 1,5 млн гривень.

Про це "Українським новинам" сказав його адвокат Максим Болдін.

Апеляційний суд Києва 11 серпня знизив суму застави за арештованого екс-директора департаменту НБУ з 10 до 1,5 млн гривень.

"Апеляційний суд 11 серпня зменшив суму застави, а 12 серпня наш підзахисний вийшов з-під варти", - повідомив адвокат.

Реклама:

Захисник зазначив, що суд зобов'язав Яковлєва здати закордонний паспорт.

Раніше стало відомо, що захист колишнього заступника глави Національного банку Олексія Ткаченко також вніс за нього 3 мільйони гривень застави.

Як повідомлялося, 13 липня Генеральна прокуратура затримала колишнього заступника голови НБУ Олексія Ткаченка та екс-директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ Романа Яковлєва за підозрою в розкраданні 0,8 млрд гривень державних коштів.

Суд заарештував Ткаченко і Яковлєва та призначив заставу 20 і 10 млн гривень відповідно.

1 серпня Апеляційний суд зменшив суми застави до 3 і 1,5 млн гривень відповідно.

Обом підозрюваним інкримінується розкрадання шляхом зловживання службовим становищем 787 млн гривень стабілізаційного кредиту, виданого "Реал банку" у період із квітня 2013 року по лютий 2014 року.

Генпрокуратура заявляє, що затримані діяли у змові з колишнім головою Нацбанку Ігорем Соркіним, колишні головою правління "Реал банку" Володимиром Агафоновим і харківським бізнесменом Сергієм Курченком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!