В дороги Львівщини "закатають" ще мільярд гривень

Четвер, 18 серпня 2016, 20:00

Львівська область в минулому році отримала 600 млн гривень, цьогорічні надходження від митниці на будівництво та ремонт транспортних шляхів очікуються на рівні 1 млрд грн.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби АП.

"Ми зацікавлені, щоб люди самі мали можливість впливати на збільшення надходжень від митниці і знали куди ці кошти пішли", - сказав Петро Порошенко додавши, що цей експеримент проводиться у різних областях, зокрема на Львівщині, Волині та Івано-Франківщині, однак Львівська область є рекордсменом по збору коштів.

Глава держави також наголосив, що завдяки відновленню автомобільних шляхів змінюється на краще соціально-економічна ситуація в регіонах, збільшується кількість туристів.

Реклама:

"Дороги - це інвестиції в економіку, це туристи, які до нас приїжджають. Дороги - це образ України", - зазначив Президент та додав, що "коли ми разом, коли ми об’єднані, коли ми тримаємось і ніхто нас не розколює, ми можемо не лише захищати Україну від російської агресії, захищати її суверенітет та незалежність, а й підвищувати рівень життя".

В свою чергу, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютканаголосив, що завдяки експерименту по залученню коштів від надходжень від митниці, значно покращилася ситуація із фінансуванням і, відповідно, з виконанням робіт.

Він висловив сподівання, що цей експеримент буде продовжено і наступного року, що дозволить завершити капітальний ремонт основних автошляхів цілого західного регіону України.

В якості позитивного прикладу голова Львівської ОДА навів дорогу, яка була відремонтована до гірськолижного курорту Славське, що дозволило значно збільшити кількість відпочиваючих минулого туристичного сезону.

Главі держави були представлені план-графік виконання робіт реконструкції доріг у Львівській області та технології, які використовуються під час створення нового дорожнього покриття.

Дорога Броди-Червоноград має протяжність у 81,1 км та відноситься до ІІІ-ї технічної категорії і має ширину проїзної частини 8 м.

Вартість ремонтних робіт складає 456,4 млн грн. Ремонт дороги проводиться за сучасними технологіями, апробованими в багатьох європейських країнах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!