Призначення менеджера AES Сергія Зуєва на пост глави "Укренерго" заблоковано судом

П'ятниця, 12 серпня 2016, 12:11

Окружний адміністративний суд Києва в якості забезпечувального заходу за позовом заборонив Кабінету міністрів України погоджувати кандидатуру Сергія Зуєва в якості кандидата на пост глави НЕК "Укренерго".

Відповідне рішення суду оприлюднено в Єдиному держреєстрі, передає "Інтерфакс-Україна".

Позивач вважає, що Комітет з призначень керівників особливо важливих підприємств при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) при відборі кандидатури нового глави "Укренерго" допустив порушення - документи від Зуева були прийняті не на офіційну поштову адресу комітату, а на "ящик" одного з його членів.

Як повідомлялося, конкурс з відбору нового керівника НЕК "Укренерго" був оголошений 19 лютого 2016 року і проходив в два етапи, всього в конкурсі взяли участь 30 претендентів.

Реклама:

З жовтня 2015-го т.в.о. директора "Укренерго" призначений перший заступник директора підприємства Всеволод Ковальчук, який замінив на посаді керівника НЕК Юрія Касича.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: