Ціна на нафту Brent впала нижче 44 доларів за барель

Четвер, 11 серпня 2016, 09:50

Ціни на нафту знизилися в четвер через те, що на ринок чинили тиск дані про зростання запасів в США і рекордний видобуток в Саудівській Аравії.

Про це пише Рейтер.

До 8:50 ф'ючерси на нафту марки WTI торгувалися по 41,64 долара за барель, на 0,17% нижче попереднього закриття. Ф'ючерси на Brent коштували 43,99 долара за барель, на 0,14% нижче попереднього закриття.

Нафта різко подешевшала після того, як дані Управління енергетичної інформації вказали на зростання запасів у США на 1,06 мільйона барелів за тиждень, що завершився 5 серпня. Аналітики очікували, що запаси нафти знизяться на 1,03 мільйона барелів.

Реклама:

"Запаси нафти зросли на 1,06 мільйона барелів до 523,6 мільйона барелів. Несподіване збільшення спровоковано зниженням коефіцієнта завантаження виробничих потужностей НПЗ, який впав на 1,1% до 92,2%", - повідомили аналітики ANZ в четвер.

"Новини про постачання також чинили тиск на ринок, так як Саудівська Аравія повідомила про рекордний видобуток в 10,67 мільйона барелів на добу в липні".

Однак, на думку інших аналітиків, ці дані не обов'язково нададуть знижувальний тиск, так як рекордне виробництво в Саудівській Аравії можуть переважити сильний попит і збої поставок з інших країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!