Засновник "Київстару" став власником телеком-оператора Giraffe

П'ятниця, 1 липня 2016, 15:46

Екс-президент і засновник найбільшого в Україні мобільного оператора Київстар Ігор Литовченко став власником бездротового телеком-провайдера Інтелектуальні комунікації (ТМ Giraffe).

Такі дані вказані в держреєстрі фізосіб-підприємців та юросіб, пише "Лига.net".

Згідно з даними реєстру, Ігор Литовченко є кінцевим власником кіпрського офшору Магнілда Холдінгс Лтд. Ця компанія в свою чергу володіє Giraffe.

 

Як повідомляли в квітні відразу кілька високопоставлених джерел в галузі, екс-президент найбільшого мобільного оператора зустрічався з представниками Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації.

Реклама:

Його інтерес - запуск мережі четвертого покоління зв'язку LTE (4G) на радіочастотах одного з невеликих операторів - Giraffe.

Ця компанія володіє загальнонаціональною ліцензією в діапазоні 2,3 ГГц (смуга 55 МГц), дійсної до квітня 2019 року.

Giraffe - це не компанія-пустишка з цінною ліцензією, а чинний провайдер бездротового мобільного інтернету. Його мережа працює в ряді міст, використовуючи технологію Wimax, яка так і не знайшла масового поширення.

У 2009 році його акціонером став арабський телеком-холдинг Vtel. Він планував інвестувати в розвиток української мережі 50 млн євро. Але проект вийшов набагато скромнішим.

Wimax швидко втратив свою популярність, як тільки з'явився новий стандарт швидкісної передачі даних LTE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: