Глава Suzuki покине раду директорів в зв'язку з "паливним скандалом"

Середа, 8 червня 2016, 15:07

Глава японської компанії Suzuki Motor Осаму Судзукі покине раду директорів у зв'язку зі скандалом, в якому опинилася замішана ця автомобільна корпорація.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає ТАСС.

"Глава компанії Осаму Судзукі залишить пост глави ради директорів корпорації. У той же час, заступник голови компанії Осаму Хонда, який відповідає за технологічні процеси, візьме на себе відповідальність за проблему, пов'язану з порушеннями при визначенні витрати палива, і подасть у відставку", - наголошується в повідомленні.

Раніше Осаму Судзукі вже приносив вибачення за скандал і пообіцяв, що "буде вжито всіх заходів для запобігання подібних порушень в майбутньому".

Реклама:

На початку місяця державна слідча група розпочала допити співробітників і вилучення документів в штаб-квартирі автомобілебудівної компанії, яка раніше зізналася, що не виконувала визначені законом процедури при визначенні витрати палива в своїх машинах.

Йдеться про більше 2,14 млн автомобілів 26 моделей, вироблених для внутрішнього ринку. У той же час компанія запевняє, що представлені в каталогах дані про витрату палива відповідають дійсності, незважаючи на порушення умов проведення випробувань.

Раніше в фальсифікації даних про економічність автомобілів викрили корпорацію Mitsubishi Motors.

Після цього уряд Японії наказав усім іншим компаніям галузі доповісти про те, як вони визначають показники витрати палива в своїх машинах. Suzuki Motor стала першою корпорацією, що підготувала відповідну доповідь.

У Suzuki Motor в цілому працює близько 60 тис. співробітників, її обсяг продажів в 2015 фінансовому році перевищив 3 трлн ієн (приблизно 27,5 млрд доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: