МВФ радить Україні вже зараз розробляти пенсійну реформу

Вівторок, 7 червня 2016, 13:03

Україна повинна вже зараз розробляти пенсійну реформу, яка забезпечить стійкість пенсійної системи, для усунення дефіциту Пенсійного фонду і реалізації середньострокового бюджетного планування.

Про це заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше на круглому столі в Києві, передає УНІАН.

""Необхідно бачити горизонт у перспективі більш як два роки, і це особливо важливо в контексті пенсійної реформи", - заявив Ваше.

"Заходи, які могли б забезпечити стійкість пенсійної системи, потрібно було б зробити вже зараз для того, щоб ефект було помітно вже на етапі середньострокового бюджетного планування. Важливо планувати ці заходи, тому що дефіцит Пенсійного фонду досяг 145 млрд гривень", - сказав він.

Реклама:

За словами Ваше, важливими аспектами середньострокового планування є також фінансування оборонного сектора і освіти, які так само потребують реформ та системних рішень.

Як повідомлялося, за словами міністра фінансів Олександра Данилюка, проект меморандуму з ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом, який найближчим часом має бути підписаний і відправлений на вивчення Раді директорів фонду, не містить вимог щодо обов'язкового підвищення пенсійного віку в Україні.

Раніше в Міністерстві соціальної політики також відзначали, що МВФ не вимагає обов'язкового підвищення пенсійного віку, проте наполягає на впровадженні механізмів подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який на даний момент становить близько 140-145 млрд гривень і покривається дотацією з держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!