Ціни на нафту зростають на тлі скорочення видобутку в Нігерії

Понеділок, 6 червня 2016, 20:04

Світові ціни на нафту в понеділок продовжують зростати на тлі зниження видобутку нафти в Нігерії.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 18:20 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 1,89% - до 50,58 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зростала на 2,16%, - до 49,69 долара за барель.

Видобуток нафти в Нігерії скоротився через атаки радикального угруповання "Месники дельти Нігера". ЗМІ повідомляли, що в п'ятницю угруповання підірвало два нафтопроводи, що належать компанії Shell. "Месники Дельти Нігера" також заявили про те, що угруповання здатне "довести видобуток нафти в Нігерії до нуля".

Реклама:

"Якщо видобуток нафти в Нігерії впаде до нуля, ціни зростуть. На даний момент, немає ніяких ознак того, що ситуація в Нігерії поліпшується", - цитує видання брокера ICAP Скотта Шелтона.

При цьому зростання нафтових цін стримує статистика, опублікована в п'ятницю американською нафтосервісною компанією Baker Hughes.

За підсумками робочого тижня, що завершився 3 червня, кількість бурових установок в США збільшилася на 4 одиниці, або на 0,9%, і становила 408 одиниць.

У річному вираженні показник знизився на 460 одиниць, або на 52,9%. Кількість нафтових бурових установок за тиждень зросла на 9 одиниць, або на 2,8%, до 325 штук.

Зростання числа бурових установок означає потенційне збільшення видобутку нафти в США, що обмежує зростання цін на "чорне золото".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!