МВФ постійно піднімає питання підвищення пенсійного віку - Розенко

Середа, 22 червня 2016, 11:15

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявляє, що Міжнародний валютний фонд постійно піднімає питання підвищення пенсійного віку в Україні, але цього пункту зараз немає в проекті меморандуму.

Про це Розенко повідомив в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

"Ця тема постійно піднімається, але ми постійно говоримо, що наше бачення реформи пенсійної системи полягає в тому, що дефіцит Пенсійного фонду можна і треба долати не за рахунок зміни формули або параметрів пенсійної системи", - сказав він відповідаючи на питання про те, чи наполягає МВФ на підвищенні пенсійного віку в Україні.

За його словами, на даний момент є ресурс для збільшення доходів Пенсійного фонду за рахунок детінізації доходів та збільшення числа платників єдиного соціального внеску.

Реклама:

"Підвищення пенсійного віку не дасть на сьогоднішній день реального ефекту, який може на сьогодні реально скоротити дефіцит бюджету Пенсійного фонду", - сказав віце-прем'єр.

Розенко зазначив, що уряд України таку можливість не розглядає і має намір доводити МВФ його недоцільність.

"Це питання піднімається, але на сьогоднішній день в меморандумі цього немає. Переговори ще тривають і остаточного тексту немає, але вдалося досягти компромісного рішення, щоб з меморандуму ці питання жорсткої прив'язки до підвищення пенсійного віку все-таки прибрати", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!