Мінінфраструктури хоче скасувати відрахування 75% прибутку для ДП моркомплекса

Субота, 11 червня 2016, 11:00

Міністерство інфраструктури України ініціює скасування норми відрахування 75% прибутку для державних підприємств морегосподарського комплексу України.

Про це повідомив глава міністерства Володимир Омелян в ході наради з представниками морехозкомплекса країни, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас вже є підготовлена бюджетна резолюція, і я вчора вніс до неї пропозиції по створенню морської і ж/д адміністрації, а також скасування 75% відрахувань з морської галузі, створення дорожнього фонду та інших речей. Я сподіваюся, що це буде враховано під час узагальнення цих документів на рівні Кабміну, і, саме в такому вигляді вони потрапить в парламент", - сказав міністр.

Як повідомлялося, постановою №1156 уряд затвердив норму відрахувань частки прибутку державними унітарними підприємствами до держбюджету зі збільшенням її з 30% до 75%.

Реклама:

В результаті вже в 2016 році дефіцит коштів Адміністрації морських портів України (АМПУ) досягне цифри в 2 млрд грн.

"Ні для кого не секрет, що з набранням чинності норми відрахувань до держбюджету в розмірі 75% наші фінансові можливості в питанні капітальних інвестицій суттєво знизилися. У 2017 році з'являється реальний ризик невиконання наших зобов'язань перед підрядниками", - відзначав раніше голова АМПУ Андрій Амелін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!