РФ знову вилетіла з топ-25 країн, привабливих для інвестицій

Четвер, 12 травня 2016, 14:37

Росія не увійшла рейтинг 25 найпривабливіших країн для прямих іноземних інвестицій в новому рейтингу A.T. Kearney.

Про це пишуть "Ведомости".

На першій сходинці рейтингу консалтингової компанії США, в топ-10 також входять Китай, Канада, Німеччина, Великобританія, Японія, Австралія, Франція, Індія і Сінгапур.

США очолюють список A.T. Kearney вже четвертий рік поспіль, але значна частка керівників компаній в останньому опитуванні заявила, що скоротить інвестиції в цю країну, якщо на листопадових виборах буде обрано президента з числа популістів (ультралівих або ультраправих).

Реклама:

За оцінками UNCTAD, глобальні прямі іноземні інвестиції становили 1,7 трлн дол в 2015 році, найбільшою країною-одержувачем були США (384 млрд дол), на розвинені країни припадало 936 млрд дол, на країни, що розвиваються - 741 млрд дол.

Росія входила в топ-25 останній раз в 2013 році.

Головні причини, які не дозволяють Росії увійти в рейтинг, - це невизначеність щодо виходу економіки з кризи, геополітична напруженість і відсутність серйозних систематичних реформ, зазначає керуючий партнер A.T. Kearney в Росії Пер Хонг.

Рейтинг довіри прямих іноземних інвесторів A.T. Kearney складає з 1998 року за підсумками опитування компаній з різних країн світу, річний оборот яких становить не менше 0,5 млрд дол.

В цьому році було опитано більше 500 топ-менеджерів.

Рейтинг відображає не реальні обсяги вкладень, але показує перспективи: на країни списку припадає найбільший обсяг світових прямих іноземних інвестицій приблизно через рік після оголошення результатів дослідження.

З часу першого дослідження топ-10 країн отримували не менше 50% світових прямих інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: