Суд визнав законним здорожчання газу для населення

Понеділок, 4 квітня 2016, 16:37

Київський апеляційний адмінсуд визнав законним рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про підвищення з 1 квітня 2015 року ціни на газ для населення. 

Про це йдеться у постанові Київського апеляційного адміністративного суду від 21 березня 2016 року, передає "Укрінформ".

Суд апеляційної інстанції визнав законним рішення комісії, яким вона підвищила ціни на природний газ для населення до 3,6 грн за кубометр за соціальною нормою у 200 кубометрів та до 7,2 грн на газ, що споживається понад норму. За оцінкою суду, НКРЕКП мала повноваження ухвалювати зазначену постанову. 

Апеляція була подана від НКРЕКП та НАК "Нафтогаз України" - щодо рішення Окружного адміністративного суду Києва від 3 листопада 2015 року. 

Реклама:

Як зазначається, суд першої інстанції визнав незаконною постанову НКРЕКП № 585 від 3 березня 2015 року, якою комісія підвищила ціни на газ для населення до вказаного рівня.

За оцінкою суду першої інстанції, на момент підписання постанови у в.о. голови НКРЕКП Дмитра Вовка не було повноважень на її підписання.

Крім того, НКРЕКП не мала повноважень на встановлення тарифів на природний газ, оскільки вона не є правонаступником Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики. 

Раніше постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що Міжнародний валютний фонд стурбований відсутністю рішення Кабінету міністрів про підвищення тарифів на газ для населення з 1 квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!